10 Haziran 2017 Cumartesi

Vaillant Kombi Basıncı Düşüyor

Vaillant kombilerde karşımıza sıkça çıkan bir arıza durumu hakkında sizlere bilgiler sunacağız. Vaillant Kombi Basıncı Düşüyor sorunu ile karşılaştığınız zaman bu sorunun sebebini merak edenlerden misiniz? O halde sizlere makalemizde konuya dair açıklamalı bilgilere yer vereceğiz. Makalemizi incelediğinizde bu sorunu neden yaşadığınız ve nasıl çözümleneceği konusundaki tüm bilgilere ulaşabileceksiniz. Sizi daha fazla bekletmeden bilgiler sunmaya başlayalım.



Önemli Bilgi: Vaillant kombinizin basıncı eğer ayda bir veya daha uzun sürede bir düşüyor ise bu normaldir. Vaillant kombiye su basarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat günde birkaç kez ya da haftada birkaç kez düşüyor ise bu bir arıza durumudur bu durumda servis yardımı almalısınız.

Vaillant Kombi Basıncı Düşüyor ise Kullanıcı Ne Yapabilir?


Teknik açıdan kullanıcının yapabileceği bir müdahale yoktur. Yalnız bir kontrol sağlayarak sorun konusunda kimden yardım alınması gerektiğini belirleyebilir. Sizlere bu püf noktayı sunalım…

·         Vaillant kombinin altında su kaçağı varsa eğer basınç bu sebeple düşüyordur bu durumda ve basıncın su kaçağı olmamasına karşın sürekli düştüğü durumlarda Gölcük ilçesinde ikamet etmekte iseniz Gölcük Vaillant Servisi’nden yardım almalısınız. Kaloriferlerinizde su kaçağı gördüyseniz basınç bu sebeple düşüyordur ve bu durumda mutlaka uzman bir tesisatçıdan yardım almalısınız.

Bu kontrol sonrasında yardım alınması gereken kişi servis ekipleri veya tesisatçı her kim ise sorunu yerinde tespit eder, gereken müdahaleyi yaparak cihazı sizlere sorunsuz çalışır şekilde teslim eder.

Vaillant Kombi Basıncı Neden Düşer?


®     Vaillant kombide veya kalorifer tesisatında su kaçağı varsa düşer:
Bu durumda eğer su kaçağı Vaillant kombide ise servis, kalorifer tesisatında ise uzaman bir tesisatçı aranılmalı, kaçak kontrol edilerek onarılmalıdır.
®     Genleşme tankının havası bittiğinde ya da membranı delindiğinde düşer:
Böyle bir durumda önce genleşme tankının havası ölçülür. Ölçüm sonrasında havası eksik çıkar ise hava basımı uygulanır. Genleşme tankını ikiye ayıran membranında delinme var ise bu durumda genleşme tankı değişimi gerekir. Değişim yapılarak sorun çözümlenmiş olur.
®     Ana eşanjörde kireçlenme olduğunda düşer:
Ana eşanjör Vaillant kombide önemli ve büyük parçalardandır. Kireçlenme meydana geldiğinde basınç düşebilmektedir. Bu sebeple sağlanıyor ise parça kontrol edilir. Onarılabilecek durumda ise onarımı yapılır, aksi durumda değişimi ile sorun çözümlenir.
®     Sıva altında kaçak olduğunda düşer:

Bazen gözle görülmeyen (duvarın ıslanmadığı) kaçak durumları söz konusu olabilmektedir. Sıva altı kaçakları olarak adlandırdığımız bu durum sebebi ile de Vaillant kombi basıncı düşebilir. Bu gibi durumlarda uzman bir tesisatçıdan yardım almak gerekir. Sıva altı kaçak tespit etmek adına makine bulunur, kaçak tespit edilir ve müdahale de tespit sonrasında uzman tesisatçı tarafından yapılır.

Görüldüğü üzere Vaillant Kombi Basıncı Düşüyor konusunda sunulabilecek bilgiler bu şekildedir. Teknik açıdan birçok sebeple basınç düşebilir. Net tespit ve çözüm için işi uzmanına bırakın diyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder