29 Nisan 2015 Çarşamba

Akıllı Kartlar Şimdi Daha Akıllı

Yeni geliştirilen bir akıllı plastik kart, dokunmatik bir ekrana da sahip. Boyutları, normal bir plastik banka kartı kadar. Bu karta sahip olduğunuz bütün kredi kartlarını yükleyebiliyorsunuz.  Kullanırken, hangi kartı kullanmak istediğinizi kendiniz seçiyorsunuz. Kartların enerji ihtiyacı kablosuz bağlantı ile gideriliyor.
Şimdilik bu ürünün tek avantajı  cüzdanınızdaki kart sayısını azaltıyor olması. Öte yandan fiyatı da oldukça yüksek. Şu anki ABD satış fiyatı 155$. Ancak yaygınlaştıkça bu fiyat ta düşecektir. 
Bu girişim bazılarına gereksiz ve mantıksız gelebilir. Ancak, gelecekte herkesin böyle bir karta sahip olması bana göre kaçınılmaz. Kimlik, pasaport, banka kartları, hediye kartları ve benzeri  bir çok kişisel bilgi bu kartlarda yüklü olacak.
Bu ürünün vurguladığı bir diğer özellik,  dokunmatik ekranların yeni uygulama alanlarına yöneldiğini gösteriyor olması. Elektronik eşyalara bu tür kimlik kartlarının entegre edilmesi daha da kolaylaşacak görünüyor.
Chipli kimlik kartlarımız yakında kullanıma girecek zaten. Bir sonraki aşama, bu kartların aynı zamanda interaktif hale gelmesi.
Bu gelişmeler bir yandan gündelik yaşamımızı kolaylaştıran unsurlar taşıyor olsa da, öte yandan kişisel özel alanlarımızı tamamiyle ortadan kaldıracak potansiyele de sahip.
“Big Brother” sahnesi  artık perdelerini hiç kapatmayacak gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder